2018. február 24. Mátyás

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

kiemelt téma

Palkonyai Nyitott Vince

2018. január 20.

hírek

Átadták Etyek felújított borászati központjait

Átadták Etyek felújított borászati központjait, a kormányzati beruházás a Pannónia Szíve turizmusfejlesztési program első megvalósult része.

Épülnek a közösségi feldolgozók Tokaj-Hegyalján

A 2018-as szüret idején már fogadja a kistermelők szőlőjét a hercegkúti közösségi feldolgozó, amelyen kívül még kettő épül Tokaj-Hegyalján.

Furmint Február Nagykóstoló száz kiállító boraival

Mintegy száz kiállító több mint százötven borát ízlelhetik meg a látogatók a Furmint Február Nagykóstolón a furmint nemzetközi napján, február 1-jén a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Decanter/Hine International Restaurant of the Year 2017: Babel, Budapest

Ezekre a trendekre érdemes figyelni a borkedvelőknek idén

A bortermelők és a borkedvelők is örömmel mondtak búcsút 2017-nek. Az Origo is megírta, hogy a tavalyi év évtizedek távlatában nézve is katasztrofálisnak bizonyult a globális bortermelés számára, elsősorban az értékes szőlőtermést pusztító természeti csapások miatt. Az idei év azonban új, kedvező fordulatokat hozhat a bor világában.

Megválasztották a Magyar Bor Nagydíj nyerteseit

Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.

Borból is szépen fogy az ünnepek alatt

A Varga Pincészet szerint a karácsony a hazai pincészetek számára is nagy jelentőséggel bír. Ezekben a hetekben jóval több palack kerül a kosarakba, mint máskor, ezért előfordul, hogy a borászat badacsonyörsi telephelyén naponta 150 ezer üveget rakodnak a kamionokra.

Eperjes Károly kapta a Pannon Bormíves Céh Bussay László Emlékdíját

A nagy presztízsű családi pincészeteket tömörítő Pannon Bormíves Céh december 14-én, a Corinthia Grand Hotel Royalban rendezett hagyományos karácsonyi ünnepségén adta át a Bussay László Emlékdíjat.

Nagymamák elfeledett receptjeit keresik Tokaj-hegyalján

Példa nélküli kutatásba kezdtek Tokaj-hegyalján, ahol olyan recepteket, ételeket keresnek, amelyeket már több évtizede elfelejtettek a környéken élők, pedig egykor elhagyhatatlan részei voltak a legtöbb környékbeli család hétköznapjainak. Azt szeretnék, ha a helyiek, majd pedig az oda látogató turisták is felfedeznék ezeket az ételeket, ugyanakkor az is cél, hogy megmentsék az utókornak ezeket a kortörténeti feljegyzéseket. A legtöbb esetben ugyanis nem csak receptek kerülnek elő a porosodó családi fiókból, hanem egy egész kor lenyomata.

Szőke Mátyás az Év Bortermelője

„A bor különleges termék. Lelke van, egyénisége, története és történelme, még a palackban is fejlődik, először szebb lesz, majd bölcsebb, és a végén meghal. A gyümölcs megrothad, a virág elhervad, az étel megromlik - a bor az egyetlen, amely elmúlásában is emberi.”

BORMEDENCE 2017

Határtalan kárpát-medencei borkóstoló

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás