2017. június 24. Iván

hírek

Plácido Domingo Classics Selection a Bock Pincétől

Szekszárdi borok az Állatkertben

Koch Csaba: 25 év alatt a csúcsra

Borvidékeket ünnepelhetünk hétvégén az ezer pince városában

Magyar borok menni Pozsony

Nevezési felhívás az Országos Hárslevelű Borversenyre

Hogy kerülnek ezek a jó borok a Tescóba és a Lidlbe?

Négy magyar platinaérem a világ legrangosabb borversenyén

Milliárdos károkat okozott a jégverés

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte a Béres Szőlőbirtok

szavazás

Az olaszrizling külföldiül legyen...

Oris

Nemes

Mandola

szavazok

2006-06-30

A világ borai Egerben a 8. VinAgora Nemzetközi Borversenyen

2006. július 2-5. között Egerben, a Hotel Eger Park szálloda és konferenciaközpont lesz a helyszíne a 8. VinAgora Nemzetközi Borversenynek.

A kétévente megrendezésre kerülő, és a világ kilenc legjelentősebb borversenyei közé jegyzett eseményre 139 borminta érkezett külföldről, 18 országból, és 365 borminta Magyarországról.

A hazai és a nemzetközi borászatok körében komoly elismerést szerzett rendezvény, aktív tagja a VinoFed-nek (Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége), valamint megszerezte az IOV (Nemzetközi Szőlő és Bor Hivatal) és az UIOE (Nemzetközi Borász Szövetség) szervezetek szakmai védnökségét is.

A nevezett fehér, vörös, rosé borokat, pezsgőket a 35 főből álló nemzetközi bíráló bizottság értékeli 4 napon át. A bíráló bizottságok külföldi tagjai Argentínából, Belgiumból, Csehországból, Horvátországból, Franciaországból, Kanadából, Libanonból, Luxemburgból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Romániából, Spanyolországból, Svájcból, Szlovákiából érkeznek.

A borok értékelése a VinAgora által fejlesztett korszerű informatikai program és notebook számítógépek segítségével történik, amely modern, objektív, több nyelven is könnyen használható bírálatot tesz lehetővé a világ számos borvidékéről érkező, nagy szakmai múlttal rendelkező bírálók és a bíráló bizottságokban résztvevő neves magyar borászok és szakemberek számára.

A borverseny zsűrielnöke: dr. Kállay Miklós, tanszékvezető egyetemi tanár. A borverseny igazgatója: Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. ügyvezetője.

A szakmai zsűri mellett, erre az alkalomra felkért médiazsűri is meghozza döntéseit. A médiazsűriben olyan újságírók, médiaszemélyiségek vesznek részt, akik vagy szakújságíróként váltak ismertté, vagy olyanok, akik szívügyüknek érzik a minőségi borfogyasztás, a borkultúra népszerűsítését.

A hivatalos eredményhirdetésre, a médiazsűri különdíjainak ünnepélyes átadására a 2006. szeptember 6-10. között megrendezésre kerülő jubileumi Borfesztiválon kerül sor a Budai Várban, ahol a díjazott borok külön megjelenési lehetőséget is kapnak.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2016

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás