2018. április 21. Konrád

hírek

Nem akármilyen borok mérettettek meg a Hortobágyon

Négymilliárd forintos kormányzati támogatással létesít kutatóközpontot a Debreceni Egyetem a tokaji borvidéken

Szőlőszerkezet-átalakítás: megvannak a pontszámok

Rekord tételszámmal indult a Kékfrankos Országkóstoló

Megvan az "MTA bora 2018” cím birtokosa

Megérkezett REDy, Villány legújabb márkája

Nemzetközi Bormarketing Akadémia - Ízleld meg a bort!

MUNDUS VINI 2018 / tavasz

Háromfajta támogatás a borászoknak

A tokaji aszú sikere

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2006-06-30

A világ borai Egerben a 8. VinAgora Nemzetközi Borversenyen

2006. július 2-5. között Egerben, a Hotel Eger Park szálloda és konferenciaközpont lesz a helyszíne a 8. VinAgora Nemzetközi Borversenynek.

A kétévente megrendezésre kerülő, és a világ kilenc legjelentősebb borversenyei közé jegyzett eseményre 139 borminta érkezett külföldről, 18 országból, és 365 borminta Magyarországról.

A hazai és a nemzetközi borászatok körében komoly elismerést szerzett rendezvény, aktív tagja a VinoFed-nek (Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége), valamint megszerezte az IOV (Nemzetközi Szőlő és Bor Hivatal) és az UIOE (Nemzetközi Borász Szövetség) szervezetek szakmai védnökségét is.

A nevezett fehér, vörös, rosé borokat, pezsgőket a 35 főből álló nemzetközi bíráló bizottság értékeli 4 napon át. A bíráló bizottságok külföldi tagjai Argentínából, Belgiumból, Csehországból, Horvátországból, Franciaországból, Kanadából, Libanonból, Luxemburgból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Romániából, Spanyolországból, Svájcból, Szlovákiából érkeznek.

A borok értékelése a VinAgora által fejlesztett korszerű informatikai program és notebook számítógépek segítségével történik, amely modern, objektív, több nyelven is könnyen használható bírálatot tesz lehetővé a világ számos borvidékéről érkező, nagy szakmai múlttal rendelkező bírálók és a bíráló bizottságokban résztvevő neves magyar borászok és szakemberek számára.

A borverseny zsűrielnöke: dr. Kállay Miklós, tanszékvezető egyetemi tanár. A borverseny igazgatója: Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. ügyvezetője.

A szakmai zsűri mellett, erre az alkalomra felkért médiazsűri is meghozza döntéseit. A médiazsűriben olyan újságírók, médiaszemélyiségek vesznek részt, akik vagy szakújságíróként váltak ismertté, vagy olyanok, akik szívügyüknek érzik a minőségi borfogyasztás, a borkultúra népszerűsítését.

A hivatalos eredményhirdetésre, a médiazsűri különdíjainak ünnepélyes átadására a 2006. szeptember 6-10. között megrendezésre kerülő jubileumi Borfesztiválon kerül sor a Budai Várban, ahol a díjazott borok külön megjelenési lehetőséget is kapnak.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás