2019. január 23. Alfonz, Rajmund

hírek

Télen sem pihen a gazda, várja a sok papírmunka

Balla Géza az Év Bortermelője

Év Bortermelője 2018

Folyamatosan nő a borászati ágazat árbevétele

Tízmilliárdos borászat építését tervezi egy pinceszövetkezet Somogyban

Befektetne?

Visszatér a Nemzetközi Bormarketing Akadémia!

27. Budapest Borfesztivál

Óvatosan a pincében, kezdődik a mustgáz-szezon

Dömping az alföldi feldolgozóknál

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2017-12-05

BORMEDENCE 2017

Határtalan kárpát-medencei borkóstoló

A Bormedence 2017 egy olyan egyedülálló és különleges rendezvény, amely idén első alkalommal közel 50 kiállító közreműködésével az Olasz Kultúrintézet patináns épületébe december 8-án egy helyen mutatja be a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját. A hagyományteremtő rendezvényen az érdeklődők a hat magyarországi régió borai mellett, számos külhoni borvidéket is megismerhetnek, a díszvendégek pedig idén a tokaji Abaújszántó és a partiumi Érmellék lesznek.

A vendégek a sétálókóstolón megízlelhetik a hagyományos borfajták karakteres zamatát, miközben csemegézhetnek a híres torockói sajtból, az udvarhelyi kolbászból, illetve az édes felvidéki mákos finomságokból. A kóstoló végén pedig egy kis csíki sör kifejezetten jól fog esni.

A Bormedence kiváló alkalom arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, valamint – nem utolsósorban – hogy kóstoltassák kiváló boraikat, találkozzanak a borkedvelő közönséggel. Hazánk és a határon túli magyar területek ismert borászatai mellett még kevésbé ismert, de úgyszintén kiváló borászokat is vendégül látunk, miképp néhány nem magyar borászt is meghívtunk a Kárpát-medence különböző szegleteiből. A Kárpát-medencei legtöbb bortermelő vidéke bemutatkozik, elsősorban – de nem kizárólag – hagyományos fajtáinkat bemutatva.

A délután folyamán, 14 órától egy szűk körű, zárt találkozónk átbeszélik a résztvevők az eddigi és jövőbeli Kárpát-medencei együttműködéseket, az egyes régiók eltérő fejlődési modelljeit, a kerekasztal-beszélgetés anyaországi és a külhoni előadói lehetőségeket, tennivalókat vitatnak meg.

Jegyek elővételben 4900 Ft/fő, diákoknak, külhoni barátainknak további kedvezményeket biztosítanak a szervezők, emellett szakmai jegyeket is biztosítunk.

A rendezvény szervezői a Borra, magyar! egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Magyar BOR Intézet, közreműködő partnerei – többek között – a Balatoni Kör egyesület, a Furmint Február, a FurmintUSA.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2019

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás