2018. február 24. Mátyás

hírek

Furmint Február Nagykóstoló száz kiállító boraival

Épülnek a közösségi feldolgozók Tokaj-Hegyalján

Átadták Etyek felújított borászati központjait

Ezekre a trendekre érdemes figyelni a borkedvelőknek idén

Decanter/Hine International Restaurant of the Year 2017: Babel, Budapest

Megválasztották a Magyar Bor Nagydíj nyerteseit

Borból is szépen fogy az ünnepek alatt

Eperjes Károly kapta a Pannon Bormíves Céh Bussay László Emlékdíját

Nagymamák elfeledett receptjeit keresik Tokaj-hegyalján

Szőke Mátyás az Év Bortermelője

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2017-06-06

Magyar borok menni Pozsony

Mintegy száz borral igyekeznek meghódítani a szlovák piacot a Magyarország legjobb családi pincészeteit tömörítő Pannon Bormíves Céh tagjai e hét csütörtökön. Nem lesz könnyű dolguk a sörszerető szomszédoknál, ám a szervezők bíznak a magyar borokban.

„A szlovákok sokáig inkább sört ittak, mostanában kezd megfordulni a trend, de még mindig, amikor a borospohár után nyúlnak, inkább olasz, francia és osztrák borokat kortyolgatnak” – jelzi Bott Frigyes felvidéki borász a június 8-án, a pozsonyi négycsillagos Hotel Devínben megrendezésre kerülő BraVino egyik szervezője, milyen nehézségekkel kell megküzdenie a Pannon Bormíves Céh tagjainak a szlovák borpiacon.

A különböző magyarországi boresemények és nemzetközi bormustrák ihlette rendezvényen kizárólag a mintegy 38 patinás családi pincészetet egyesítő Pannon Bormíves Céh tagjai mutatkoznak be – összesen több mint száz kiváló borral. A borászok reménykednek a helyi gasztronómiai élet képviselőinek érdeklődésében, már csak azért is, mert a szlovák sommelier szövetségnek eddig bemutatott tételeknek nagyon kedvező volt a fogadtatása.

A rendezvényre mintegy kétszáz szakértőt és lelkes borfogyasztót várnak, s az érdeklődést úgy kívánják fenntartani, hogy a megkóstolt borokat webshopon keresztül is elérhetővé teszik. Jekl Béla, a Céh elnöke bízik abban, hogy e kezdeményezés akár egy új exportstratégia alapja is lehet a kimagasló minőségű borokat termelő családi pincészetek számára.

Forrás: [hirszerkeszto]

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás