2018. december 16. Etelka

hírek

Balla Géza az Év Bortermelője

Év Bortermelője 2018

Folyamatosan nő a borászati ágazat árbevétele

Tízmilliárdos borászat építését tervezi egy pinceszövetkezet Somogyban

Befektetne?

Visszatér a Nemzetközi Bormarketing Akadémia!

27. Budapest Borfesztivál

Óvatosan a pincében, kezdődik a mustgáz-szezon

Dömping az alföldi feldolgozóknál

Szőlősgazdák figyelem: ezer apró módosítás egyetlen jogszabályban

szavazás

A seregélyek védelme indokolt?

Igen

Nem

Mindegy

Nem tudom

szavazok

2013-09-22

NAV állásfoglalás a szüretelőknek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye

Mezőgazdasági idénymunka előfordulhat a növénytermesztési, erdőgazdálkodási, állattenyésztési, halászati, vadászati ágazatban. Ezeknél a munkáknál a határozott időre szóló munkaviszony időtartama nem haladhatja meg egy naptári éven belül a 120 napot.

A munkáltató a munkavégzés megkezdése előtt köteles a munkavállalót a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bejelenteni.

A bejelentést papíron, postán vagy személyesen nem, kizárólag elektronikusan az Ügyfélkapun keresztül, vagy a helyi tarifával hívható 185-ös telefonszámon lehet benyújtani!

Az Ügyfélkapus bejelentéshez a 13T1042E jelű adatlapot kell kitölteni. Ha a munkáltató egy hónapon belül megszakításokkal többször alkalmazza a munkavállalót, minden egybefüggő időszakra külön-külön kell bejelenteni az adott személyt.

A munkavégzés meghiúsulásakor (pl. rossz időjárás miatt) lehetőség van a bejelentést visszavonni és módosítani

- a bejelentést követő 2 órán belül,

- ha a foglalkoztatás a bejelentés napját követő napon kezdődött, vagy ha egy napnál hosszabb időtartalmú a munkaviszony, akkor módosítani a bejelentés napján reggel 8 óráig lehet.

A bejelentés – függetlenül attól, hogy a bejelentési kötelezettségének eredetileg a munkáltató milyen módon tett eleget – telefonon is módosítható, visszavonható.

A munkáltató az egyszerűsített foglalkoztatással összefüggő bevallási kötelezettségét elektronikusan havonta a 1308-as számú nyomtatványon, a tárgyhónapot követő hónap 12-éig köteles teljesíteni. Akik nem kötelezettek elektronikus bevallás benyújtására, a 1308E számú nyomtatványt papíron kell benyújtaniuk, ugyancsak havonta a tárgyhónapot követő hónap 12-éig.

A munkáltatónak munkavállalónként 500 forintot kell fizetnie a munkaviszony minden napjára. Az összeget munkáltatónak a tárgyhónapot követő hónap 12-éig a NAV Egyszerűsített foglalkoztatásból eredő közteher-befizetések 10032000-06057763 beszedési számlára kell befizetnie.

Az egyszerűsített foglalkoztatottat nem terheli személyi jövedelemadó-előleg, nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási és munkaerő piaci járulék, valamint egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség. Ha az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétel meghaladja a mentesített keretösszeget, akkor a munkavállalónak az adott évről benyújtandó személyijövedelemadó-bevallásában munkaviszonyból származó bérjövedelemként kell a meghaladó részt bevallania. A mentesített keretösszeg 2013-ban napi 4.510.-Ft.

Forrás: Turizmus Online

Hozzászólások a hírhez:

Nem vagy bejelentkezve, ha te is hozzá akarsz szólni, akkor kérlek jelentkezz be!

belépés

e-mail:

jelszó

regisztráció

belépés

keresés

hol?

mit?

keresés

e-mail a szerkesztőknek

Borászat.hu - A Borászat első oldala

2002-2017

Powered by DomainNet - Készítette: Báhidszki Márton Desing: Soltész Mátyás